Szükséges anyagok:

Horgolt szalag,tüll,  tapétaragasztó,víz, tál,  üres fél literes tejfölös doboz, strandlabda, üres konzerv doboz, dróthuzal, csípőfogó, lápatest, takarófólia, gumikesztyű

 

A tapétaragasztót összekeverjük vízzel, hogy a tejföl sűrűségénél egy kicsivel lazább állagú löttyöt kapjunk, maradandó nyomok nélkül használható hozzá botmixer, vagy habverő is, ha használat után azonnal leöblítjük, s így teljesen csomómentesre tudjuk keverni. Beáztatjuk a horgolt szalagot, tüllt a masszába. Közben előkészítjük a formákat, a tejfölös dobozt, s a strandlabdát. Gumikesztyűt felvéve hozzálátunk a munkának, a szalagokat, tüll darabokat kinyomkodjuk, a felesleges tapétaragasztót lehúzzuk róluk, s ízlés szerint elrendezzük a formákon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

miután végeztünk, biztonságos helyre visszük a csöpögő, ragacsos holmikat, ahol lehetőség szerint minden sérülés nélkül át tudják vészelni a megszáradásukhoz szükséges 1-2-3 napot /időjárás, páratartalom, légmozgás függő /

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Száradás után kioperáljuk a formákat, óvatosan megmozgatjuk, benyomjuk, hogy elváljon aminek el kell válnia :)

A lámpabúra ezennel kész.

Következő feladat összehozni a lámpatestet a búrával.. A konzervdoboz aljára , valahova középre lyukat vágunk, akkorát, hogy át tudjuk rajta bújtatni a foglalatot, valamint a konzerv oldalára is érdemes egy négyzet alakú járatot készíteni, hogy zsinór ne akadályozza a lámpánkat a stabilitásban.

A drótból távtartót - vagy mi a becsületes neve - hajtogatunk, ami megtartja a búrát.

 

S íme a kész lámpa:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vicger.blog.hu/api/trackback/id/tr903106693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása