vicger 2011.11.20. 23:25

Évszakláda :)

Van ugye az évszakasztal minden jobb érzésű oviban. Ez az idő körforgását, múlását, változását viszi kézzelfogható közelségbe, s ezáltal gyerekléptékűvé válik, a kicsik számára is értelmezhető az az elvont fogalom, hogy idő.

Ha asztalnak hely esetleg nem nagyon akad,vagy csak nagyon szűkös, akkor nyugodtan újíthatunk, s más dimenzióba helyezhetjük az évszakokat, akár egy kiszuperált zöldséges ládába is :)

láda.JPG

Íme a láda, amit hagyhatunk natúr színűnek is, vagy lefesthetjük pl fehérre.
Keresünk neki helyet, akár a falra is felrögzíthetjük, s máris lehet berendezni. Jelen esetben ugye a tél következik az évszakok sorában, a jellemző szín a fehér és  a szürke.
ládacsipke.JPG

a varrósarokból elővarázsolt csipkék felhőkké változtak, a horgolt csipke hófelhő :)

tél2.JPG

s jöhetnek a lakók :) Az oviból jövet menet gyűjtögettünk száraz ágakat, tobozokat, a díszalmák még az őszi évszakládából maradtak :)
A faágakat egy fehérre festett rétegelt lemezre ragasztottam ragasztópisztollyal, de ezt tökéletesen lehet helyettesíteni fehér gyurmával, vagy épp sógyurmával is. A faágakra vattából készültek a hópamacsok. S megérkeztek a manók is :)

lelőhelyek:

láda: zöldséges - bátran kérjünk, biztos hogy tudnak adni, vagy másnapra hozni :)

faágak, termések: jártunkban-keltünkben :)

A bejegyzés trackback címe:

https://vicger.blog.hu/api/trackback/id/tr923399392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása