Kevés úri huncutságom van, egyik ezek közül az úgynevezett turkálóban vadászás... Pechemre, illetve hites uram pechjére a közelünkben van egy nagy jó kis aranybánya :) 3 naponta teljesen új árukészlettel, úgyhogy semmi akadálya nincsen a kincskeresésnek :)

A legutóbbi alkalommal kockásra vadásztam az egerek gardróbjának feltöltéséhez /erről majd később ;) / mikor is a kezembe akadt egy férfi ing, s egyből szerelmes lettem bele. Finom puha, vékony anyaga van, a színe csodás... Szinte azonnal tudtam, hogy mi lesz belőle: egy parasztblúz, horgolt betétekkel.

Fázisfotók nincsenek / a jövőben lesznek majd/ s így csak írott formában tudom közzé tenni a mikéntet s hogyantot...

Tehát. Fogtam az inget, s szépen kiterítettem, majd szépen módszeresen levágtam az ujjait a karöltő mentén. Következő csonkolás a vállrészét /vállbetét, gallér / érte, szorosan a vállbetét varrásvonala mellett.

( Elnézést kérek a szakkifejezések hiánya miatt, de soha az életben nem tanultam varrást, így teljes amatőrként tudom kommentálni az elkövetéseimet. Kérem, nézze ezt el nekem mindenki :)

Nos, az ing 3 darabban fekszik előttünk. Csak az ujjakkal lesz most még vagdalni valónk, de csak akkor ha háromnegyedes hosszt szeretnénk, mert akkor a kézelőtől is meg kell szabadulni, valamint a vállrészt egyenesre le kell vágni. Most macerás lenne rajzolni, szkennelni, így hát a forrást linkelem, tökéletesen, világosan , érthetően mutatja:

Kiseri blogjában

Innentől több alternatíva is adott.

Ha betét nélküli sima, egyszerű parasztblúz a cél, akkor a vágott széleket eltisztázzuk, az ujjakat hozzá varrjuk az inghez, majd centis gumiházat hagyva levarrjuk a nyakát, s vagy vékony kalapgumit, vagy zsinórt fűzünk bele.

 

Ha betéttel szeretnénk megbolondítani egy kicsit, akkor az ujjak középvonalához hozzágombostűzzük a horgolt szalagot /vagy azsúr szalagot/ s színéről simán levarrjuk a két szélén. Az ujjakat kifordítjuk, a szalag alatti anyagot középen felvágjuk, kihajtjuk s apró cikk-cakk öltésekkel levarrjuk. Ha ezzel készen vagyunk, akkor a kihajtott anyagot szorosan az öltések mellett levágjuk.

A karöltő részt nem is tudom hogy írjam le... a méretre levágott szalagot először az ujjak karöltőjéhez varrjuk hozzá, majd pedig az inghez is /színt, színre fordítva/. A továbbiakban ugyan úgy járunk el, mint a betét nélküli blúznál, a vágott széleket eltisztázzuk, az ujjakat hozzá varrjuk az inghez, majd centis gumiházat hagyva levarrjuk a nyakát, s vagy vékony kalapgumit, vagy zsinórt fűzünk bele.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilyen lett /vannak azért benne hibák/ , s egyszerűen imádom :)

A bejegyzés trackback címe:

https://vicger.blog.hu/api/trackback/id/tr733025932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása