Hozzávalók:

Dunsztos üveg, horgolt szalag, ragasztó, fonal vagy szaténszalag, fagyöngy, kavics, teamécses.

Végy egy, vagy több tetszőleges dunsztos üveget. Lehetőleg tisztát, mert különben az 5 perc időlimit nehezen tartható, lévén hozzácsapódik a mosogatás ideje :)

Szóval dunsztos üveg készenléti állapotban. Következő lépés felhelyezni a horgolt szalagot az üvegre. Ezt a legegyszerűbben ragasztással lehet kivitelezni, megfelel erre a célra gyermekünk technika óráról maradt technokol ragasztója, vagy ha nem rendelkezünk az előbb említettel, akkor ragasztópisztoly.

 

A horgolt szalagot az üveg alsó egy harmadára ragasztjuk, körülbelül egy ujjnyira a befőttes üveg aljától.

Következő lépés a nyakrészt díszíteni eltakarni a fonallal. Ehhez tetszőleges, körülbelül 1, másfél méter hosszúságú színű fonalra lesz szükség. A díszítés eltakarás úgy zajlik, hogy:

megfogod a fonalat, az üveg nyakától hagysz lelógva kb 5 centis hosszt, s elkezded tekerni szépen, szorosan. Mikor már nem látszanak a menetek, akkor a tekerés befejezettnek tekinthető. A korábban meghagyott lelógó fonaldarabot most csomóra kötjük a megmaradt fonallal. A két fonalra ráhúzunk egy egy fagyöngyöt, vagy bármilyen gyöngyöt, s a leesést megakadályozandó, csomót kötünk mindkét gyöngy alá.

Az mécsestartó ezennel kész, lehet dekorálni még beleszórva kavicsot, vagy üveggolyókat, amire helyezzük majd a teamécsest.

Mutatok egy másik - egyszerűbb - variációt:

ehhez szintén horgolt szalagot használtam, s egyszerű szatén szalaggal variáltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://vicger.blog.hu/api/trackback/id/tr703020373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mazsii 2011.09.06. 19:23:25

...ezt biztos megcsinálom,köszi az ötletet!Hogy ez milyen jól fog "kinézni" a tereszon...
süti beállítások módosítása